Gek van dieren in het algemeen was al van jongs af duidelijk….
ik heb dan ook een halve kinderboerderij gehad en niet anders geweten dan dat er een hond in ons gezin was. 

Ik moet ongeveer een jaar of 12 geweest zijn toen ik mijn eerste Weimaraner langhaar zag.  
Onmiddellijk was ik verliefd, toen natuurlijk nog enkel op het uiterlijk.  Daar we thuis al een Labrador en een Jack Russel hadden, was een derde hond uitgesloten.  Eens ik zelf een gezin had gesticht, vond ik het toch wel tijd om mijn eigen ‘grote hond’ te verwelkomen.  
Ik had nog steeds een Jack Russel maar er kon dus best eentje bij. 
Die langharige weimaraner is me steeds bij gebleven dus ik op zoek. Er bleek nog een pupje beschikbaar te zijn in Nederland bij     
Vom Stapelbroek van Wilbert en Marjolein Enzerink. Wilbert verwachtte toch enige jachtgerichte opleiding,
Katleen en Pascal, de eigenaars van de vader (Casparov van de Putterslamp) van Winter (zo noemde mijn eerste langhaartje) woonden in België.  Zij hebben me de basis van de jachtafrichting aangeleerd. Later heb ik deze cursus verder gezet bij de kleine Munsterlandervereniging en mijn eerste africhtingsbrevet behaald. Ook werd hij Internationaal showkampioen. (Helaas is Winter veel te vroeg overleden na een ongeluk.)

Ondertussen had ik nog een korthaartje geadopteerd, Jessy, een schat van een hond met  enorm veel jachtpassie. 
Zij lag aan de basis van het eerste Winter’s Graceful nestje.  Ik was zo gebeten door de passie en het karakter van het ras dat er nog  een teefje bijkwam: Benthe Off Elquinta’s Forrest, tja wat kan ik zeggen over Benthe….ze is er één uit de duizend,
Ik denk zo vaak nu gaat ze beginnen praten, ongelooflijk intellegent hondje. Ik kan met trots zeggen dat ze één van Europa’s beste langharen is.  Ze heeft zich bewezen in het veldwerk tijdens CAC wedstrijden en werd 2x na elkaar winnaar van de wisselbeker veldwerk. 
Ze heeft in NL een KNJV diploma behaald, in Duitsland de VJP en de VGP (Meisterprüfung) en heeft verschillende schoonheidstitels van Jeugdkampioen tot World Veteran Winner.

Buiten onze  weimaraners show en train ik nog enkele andere jachthonden zoals Griffon Korthals, Engelse Cocker, Pointer….
en werk ik nog met kleuter- en lagere school kinderen.
Voor vragen en/of info mag u mij steeds contacteren via mail:
wintersgraceful@live.be 
of telefonisch op het nummer +32478510398