2021

Zowel 2020 als 2021 stonden heel erg in het teken van het veldwerk, een mooi maar moeilijk spel op de wind.  We hebben nu eenmaal allround voorstaande jachthonden,  dit werk is dus heel belangrijk voor de selectie van de ouderdieren in ons fokbeleid.  Na vele jaren te hebben geselecteerd, hebben we eindelijk honden die zich kunnen kwalificeren op het hoogste niveau!  Heel trots zijn we dan ook op de 3 broers Winter’s Graceful Rosco, Ringo en R-Jagger en de door hen behaalde resultaten.  Dit had ons nooit gelukt zonder Sarah Lauenstein die de honden klaarstoomt en meeneemt naar de internationale veldwerkwedstrijden.  De broertjes behaalden samen volgende resultaten in Polen, Servië, Tsjechië en Kroatië: 4x ZG, 18x Exc, 4x RCACT, 3x CACT, 2x RCACIT, 1x CACIT.  Daarnaast zijn we uiteraard al bezig met de opvolging.  Zo wisten Winter’s Graceful Scooter en Tiësto een TAN te behalen in Frankrijk en heeft Tiësto zich gekwalificeerd voor de finale later dit jaar!  Ook de jonge weimaraners worden stilaan voorbereid.

Naast het veldwerk hebben we nog deelgenomen aan de Nationale d’Elevage van de griffon Korthals te Frankrijk waar zowel Scooter, Tiësto en Jagger een excellent behaalde, Jagger zelfs een mooie 4de plaats in Gebruikshondenklas en baby Winter een 1 VB en Beste Baby. Van de overige shows kan u enkele foto’s terugvinden onder dit bericht.

In 2020 werd er 1 nestje geboren, het was wel ineens de moeite, 14 pups mochten we verwelkomen, gelukkig zijn ze alle 14 gezond en wel.  In 2021 hadden we iets minder geluk, ons weimaraner langhaar teefje had slechts 1 pupje, zij werd uiteraard rotverwend.

De groepswandelingen konden gelukkig ook weer doorgaan!

 


 

                      2020

Het jaar van Corona.  Gelukkig hadden we in het begin van het jaar nog enkele shows, Genk en Crufts bv, Crufts is iets waar we elk jaar enorm naar uitkijken.  Ook de voorbereidingen beginnen reeds vroeg daar de honden moeten gekwalificeerd worden vooraleer ze kunnen deelnemen.  Naar jaarlijkse gewoonte spreken we af met een aantal kennissen/vrienden om samen te reizen en in hetzelfde hondvriendelijke hotel te verblijven zodat we ook voor en na de show een gezellige tijd hebben.  Op de show zelf is het ook steeds een blij weerzien met onze Buitenlandse vrienden.  3 rassen had ik voor te brengen, een weimaraner, een Engelse pointer en 2 griffon korthalzen.  De weimaraners waren als eerste aan de beurt,  meer dan 140 inschrijvingen!  Bij de reuen waren eerst Winter’s Graceful Oakly en Winter’s Graceful Riley aan de beurt, Oakly is een zoon van mijn langhaar Benthe en Riley een kleinzoon.  Daar de eigenaren ze zelf voorbrachten, kon ik genieten aan de zijlijn.  Na de reuen komen de teven.  Dus was het aan Sophia, Winter’s Graceful Special Edition en mij.  Deze jonge dame showed her socks of en dat resulteerde in een geweldige 3de plaats in puppyklas!  
Ruby, Hipoint True Love In Orange, Engelse pointer, heeft zich zonder twijfel van haar beste kant laten zien.  Helaas geen plaatsing maar hey, meer dan 270 pointers dingde naar die plaatsing.  Dan last but not least, mocht de griffon korthals de ring in, omdat zij nog niet zo bekend zijn in de UK, worden zij samen met nog andere vrij onbekende rassen gekeurd.  Dit jaar is de concurrentie groot, van de andere rassen maar vooral van onze eigen fok die naar de UK werd verkocht om daar het ras op de kaart te zetten.  Onze jonge reu Winter’s Graceful R-Jagger was  nog helemaal niet opgewassen tegen die toppers maar werd wel geplaatst.  Bij de teven behaalde we daarentegen weer wel het hoogste, Best Bitch voor Luna vd Wielervelden.  We konden gaan vieren!  
Tijdens dogshow Genk knalden we weer met Ruby, de Engelse pointer, wat een hondje is ze toch, BIG VII.  Verder hebben we onze cursus apporteerwerk nog kunnen afwerken en afsluiten met een wedstrijd waar we mooi hondenwerk zagen.  Ook kon gelukkig onze eigen outdoor Show doorgaan, het was een 1ste editie en zijn erg trots op onze verwezenlijking, dit evenement zal volgend  jaar zeker terug op de planning staan.  Ik wil ook langs deze weg nog eens iedereen bedanken die deelnam en/of geholpen heeft.

 

                     Overzicht 2019

We zijn het jaar begonnen met de Hond van het jaar Show in Nederland, honden kunnen zich kwalificeren hiervoor door of een podiumplaats te bemachtigen in hun groep of door clubwinnaar te worden.  Wel Igor vd Wielervelden deed beide en mocht zich dus tonen op de catwalk.
In januari heeft ons pointermeisje een mooie trip naar Portugal gemaakt en werd daar Porto Junior Winner en Latin Junior Winner alsook een kwalificatie voor Crufts 2020.  Dogshow Eindhoven werd een onvergetelijk editie!  Ruby werd tot BIG verkozen op een leeftijd van slechts 10 maanden!  This girl is on fire….tijdens de clublatch van de Britse Staande Honden in Nederland werd ze onverwacht niet alleen Beste pointer van de dag maar ook nog eens Best In Show…Beste Hond van de dag en liet zo de prachtige Engelse en Gordon  Setter achter zich!

Uiteraard ook  dit jaar weer Crufts geweest.  Igor vd Wielervelden, een griffon korthals van Adrie Driessen, die voor het leven gekwalificeerd is, maakte toch weer een sterke indruk en werd Best Of Breed.  Hij mag nu in The UK zijn carriere verder zetten als show- en werkhond, alsook om nieuw bloed te verschaffen aan de Engelse lijnen.  We missen je hier wel heel erg kerel!

Nog heel erg leuk nieuws is dat Winter’s Graceful Oakly zowel de wisselbeker van onze Jachthondenvereniging  won (werkresultaten en exterieur) als Showhond van het jaar werd bij de Nederlandse Weimarse staande hond.  Oakly en baasje Kristof Tielemans, van harte gefeliciteerd met deze prestaties!

 

 

                     Overzicht 2018

Onze site is even een issue geweest maar we proberen weer bij te benen.  2018 was een succesvol jaar wat exterieurkeuringen betreft.
We waren opnieuw geselecteerd voor Crufts en ook in 2018 mochten we zowel de Best Of Breed (Keesje vd Wielervelden) als de Best Of Oppisite Sex (Frodo vd Wielervelden) op onze palmares schrijven.  Een ander hoogtepunt van 2018 was de komst van de mooie en super lieve Engelse Pointer Hipoint True Love In Orange ‘Bambi’, roepnaam Ruby.  Een heel speciaal meisje die helemaal uit Australië naar hier gekomen is om de bloedlijnen te verbeteren.  Ze werd  meerdere malen Best Baby in Show en Best Puppy in Show, alsook Jeugdwinster in Amsterdam.

                       31/08/2017

Augustus was een erg drukke maand….we hadden de clubmatch van de Belgische Griffon Korthalsvereniging, de eerste veldwedstrijden en een tripje naar Schotland als afsluiter……….tijdens de veldwedstrijden hebben Gina en Isis beide hun eerste kwalificaties gelopen!!  In Schotland heb ik kunnen genieten van de de jacht op de grouse, wauw wat een ervaring! Het is werkelijk prachtig daar in de Highlands!

 

                      31/07/2017

In juli hebben Winter’s Graceful Poppie en Winter’s Graceful Primrose vd Schrikheide 2 weken door Hongarije gereisd wat resulteerde in 2 kampioenentitels, Poppie werd ‘Hongarian Grand Puppy Winner’ en Prim ‘Hongarian Grand Youth Winner’….onze knappe langhaartjes….

Ook met onze man met baard hadden we een meer dan geweldig resultaat…Igor vd Wielervelden werd Best In Group en Best In Show 3 tijdens de Avondshow Limburgia Hondenshow in Echt

 

                      30/06/2017

Ook dit jaar hebben we weer een (Nederlands) Clubkampioen bij de Korthals Griffons!  Igor vd Wielervelden  mag hem achter zijn naam schrijven.  

 

 

                      11/04/2017

Super trots zijn we op Winter’s Graceful Nata, ze woont bij de familie Decroos die haar echt alle kansen geven om het allerhoogste niveau te behalen, gisteren heeft Nata tijdens een Openklas CACIT wedstrijd in Frankrijk een mooie kwalificatie gelopen…. een 4de plaats Uitmuntend…..een meer dan geweldig resultaat voor een weimpie tusen al die toppers!


 

 

                      04/04/2017

Puppie nieuws…..Lisa, ons korthaartje, werd gedekt door Elvis von der Hahnweide, een topreu!  Ook Marie, een dochter van Lisa, die bij de familie Willequet woont, werd gedekt en dit door Oscar, Gamepoint Typhoon,  onze import uit Estland. Meer foto’s van de toekomstige ouders volgen weldra!  

Nog geen afbeelding geselecteerd

 

 

17 en 18 maart ging in Zeeland het Championnat van de Korthals Griffon door, Italië, Nederland, Frankrijk en België streden naar die felbegeerde titel van Europees Kampioen in het veldwerk!  Frankrijk behaalde dit als team, doch een Belgische hond werd Individueel Europees kampioen, proficiat Kimmy en baasje!  Frodo vd Wielervelden zat in het Nederlandse team, hij scoorde helaas niet in het veld dat weekend maar werd wel uitgeroepen tot Beste hond qua exterieur!  Super trots op die kerel, proficiat Frodo en Christo!

 

Begin maart maakte we weer  de overtocht naar Engeland om deel te nemen aan Crufts, Dit  jaar met 1 weimaraner langhaar, Winter’s Graceful Oakly van Kristof Tielemans en 2 Korthals Griffons, Isis en Igor vd Wielervelden van Adrie Driessen.  Natuurlijk wilde we even goede resultaten als de voorbije 2 jaar maar dat is niet zo evident op een show van dat formaat! Eerst waren de weimaraners aan de beurt, Oakly mocht al vrij snel de ring in, in Engeland worden de langharen samen met de kortharen gekeurd, jammer genoeg want we zijn vaak in het nadeel dan.  Dit jonge geweld trok er zich allemaal niet veel van aan en liet zich van zijn beste kant zien wat resulteerde in een plaatsing! Erg knap resultaat!  Dan was het de beurt aan de griffons,  Igor, altijd even enthousiast, liep zich de benen vanonder zijn lijf en shopte het tot Best Male!  Ook Isis deed hetzelfde en werd bekroond tot Best Bitch….wauw, hiermee treden ze in de voetsporen van hun halfbroer en halfzus.  Ze moesten dan tegen elkaar om uit te maken wie Beste van het Ras zou worden en wie dus zijn ‘lap of honour’ kreeg ’s avonds de grote Arena.  Igor haalde het van zijn zusje…..Dikke proficiat Oakly en Kristof, Isis, Igor en Adrie met deze prachtige resultaten, ik ben apetrots deze hondjes te mogen handlen! 

 

 

Half februari is Winter’s Graceful Nata naar Frankrijk vetrokken naar een professionele dresseur om haar klaar te stomen voor de veldwedstrijden, we wensen haar erg veel succes en hebben alle vertrouwen in haar! Ondertussen ga ik hier met zus Nette (Zyta) aan de slag.

 

 

 

Tijdens de show in Genk had ik zelf geen hond mee maar heb er wel enkele voorgebracht…met weer mooie resultaten!  Winter’s Graceful Margot werd mooi 2de, haar zus Winter’s Graceful Mystique werd 1ste in haar klas en zelfs BOB ( Best Of Breed), deze hondjes zijn eigendom van de zusjes Aurélie en Delphine Verbeke, Winter’s Graceful Oakly werd Beste Jeugd en BOS!  Eigenaar Kristof Tielemans.  Dan hadden we nog een Duitse staande langhaar, zij werd BOB en een Cano Corso die Reserve Best Bitch werd.  Ik kijk dan ook zeer tevreden terug op deze show! 

 

28/11/2016 werden er langhaartjes geboren uit de combinatie Classic Dream’s Jaguar ‘Waow’ en Winter’s Graceful Zyta (van de familie Elsen)…..wij hebben uit deze combinatie onze jongste telg aangehouden….Winter’s Graceful Poppie…..een pittig dametje waar we ongetwijfeld nog veel plezier zullen aan hebben!

 

Het jachtseizoen is volop aan de gang…..Benthe mocht samen met haar dochter op pad….en onze Oscar natuurlijk….mooi hondenwerk…..goede en vooral weidelijke schutters…natuurlijk ontbreekt het ook nooit aan gezelligheid en de nodige dranken en spijzen!

 

                     16/10/2016

Hier zijn we dan, het is even stil geweest op onze nieuws-pagina maar we hebben zeker niet stil gezeten!  
In juni waren we aanwezig op de  Nederlandse Griffon Korthals clubmatch en wat heb ik mogen lopen die dag…..7 hondjes heb ik voorgebracht, zowel voor kennel vd Wielerveldenlervelden uit Nederland als als voor kennel vd Uilenberg uit België….beide kennels mogen erg trots zijn op de behaalde resultaten….ik ga ze niet allemaal opsommen maar  2 kerels en 1 dame wil ik toch zeker even noemen:

                  Frodo vd Wielervelden (eig. Christo Baars): BIS (Clubwinnaar 2016) (uit meer dan 70 griffons)
                  Lasceau vd Uilenberg (eig. Luc Daems): RBIS
                  Gina vd Wielervelden (eig. Adrie Driessen): RBOS

 

Op 3 juli ging onze  eigen clubmatch van ‘Jachthondenvereniging De Weimaraner’ door, naar jaarlijkse gewoonte sluiten we onze africhtingscursus af met een proevenwedstrijd en exterieurkeuring.  Ook dit jaar getuigde de resultaten weer van hard werk en grote inzet van onze cursisten….alle resultaten kan u terugvinden op de site www.deweimaraner.be   Ik wil langs deze weg nog eens iedereen bedanken voor hun inzet, hun vriendschap en de mooie attenties!  En natuurlijk onze instructeurs Adrie, Ronny en Jan..en de eigenaars van onze toplocatie……Het Heidestrand!  Ook een dikke dank je wel aan onze exterieurkeurmeester Gertie Colaris die iedereen een zeer uitgebreide en leerzame uitleg gaf! 

 

In Augustus  zijn dan de veldwedstrijden van start gegaan, deze zijn nog steeds aan de gang, buiten een mooie CQN voor de Griffon Gitan vd Wielervelden, hebben we nog geen resultaten behaald, we hebben dan ook nog een jong team en aangezien het allemaal openklas wedstrijden zijn en dus volledige steadyness vereist wordt en we niets willen forceren,  gaan we er daar vaak op uit.  Aan hun parcour ligt het alvast niet, het door ons gefokte langhaartje Nata, mocht al veel lof ontvangen van zowel Nationale als Internationale keurmeesters! Zij komt er nog wel….

 

 

 

 

 

Dan zijn er ook nog de exterieurkeuringen, ondertussen zijn de shows in Brussel (Europees Kampioenschap), Luxemburg en Maastricht gepasseerd……zoals gewoonlijk had ik telkens 2 Griffons mee, en waren er enkele weimaraners uit onze stal ingeschreven.

Gitan en Gina vd Wielervelden werden beide Europees kampioen, daarnaast mocht gitan ook nog 2x op het podium in de erering bij de werkhonden (BISII en BISIII).  Igor en Isis vd Wielervelden werden beide Benelux Winner in Lux., Isis werd ook Luxemburgs Jeugdkampioen en eindigde bij de laatste 6 van alle jeugdhonden!
Dan de weimaraners….Winter’s Graceful Oakly behaalde een mooie 2de plaats in Jeugdklas op het Europees en Primrose vd Schrikheide werd Beste Puppy.  In Luxemburg werd Prim 2de, Oakly werd Beste Jeugdhond, Luxemburgs Jeugkampioen en Beste Reu!  Dan hebben nog Maastricht….Ady Baron behaaalde een 2de plaats Uitmuntend, O’Roefel vd Schrikheide werd beste Jeugdhond.

 

 

 

                      26/06/2016

Deze knappe, getalenteerde kerel  (Winter’s Graceful North American Timber)  behaalde als eerste Belgische import in Canada
de titel ‘Field Dog’  Wauw wat een prestatie! We zijn dan ook mega trots…..buiten de knappe prestaties in het veld, is Timber ook op weg om Schoonheidskampioen te worden.

weimarner langhaar
weimaraner langhaar
weimaraner langhaar

 

 

 

 

 

 

                    22/05/2016

Ondanks de regen (gelukkig hadden we een tentje mee naar deze buitenshow) hadden we een ontzettend leuke dag.  Voor de eerste maal namen we deel aan de Jachthondenshow te Arnhem, hier mocht Winter’s Graceful Oakly zijn debuut maken, daar hij 7 maand jong is, werd hij ingeschreven in de puppyklas, de kleine kerel deed het geweldig: 1VB en Beste Puppy! Proficiat aan baasjes Kristof en Ragna!

Winter's Graceful Oakly
Winter's Graceful Oakly
Winter's Graceful Oakly
Winter's Graceful Oakly

 

 

 

 

 

                    08/05/2016

Vandaag maakte we een tripje naar Dortmund naar de Internationale Ausstellung met Griffon Gitan vd Wielervelden,
resultaat  1 Exc, CAC-CACIB, BOB en BIG4
 

                    24/04/2016

Enkele sfeerfoto’s van onze wandeling met Jachthondenvereniging De Weimaraner op het strand van Breskens, bedankt iedereen voor de gezellige dag en Pascale dikke merci voor de prachtige foto’s!  
Via deze link kan u alle foto’s zien   http://deweimaraner.be/fotogallerij/thumbnails.php?album=24&page=1
 
weimaraners
 
 
 
weimaraner
weimaraner langhaar
 

 

 

 

weimaraner langhaar
weimaraner langhaar
weimaraner langhaar

 

weimaraner langhaar

 

 

 

 

 

 

 

                    11/03/2016

jachthonden

Van 10 tem 13 maart was er naar jaarlijkse gewoonte Worlds Largest Dogshow ‘Crufts’, dit jaar was het de 125ste editie.  Vorig jaar waren de 2 korthals griffons Frodo en Famke vd Wielervelden geselecteerd om deel te nemen, toen was het voor ons de eerste keer dat we richting Engeland trokken om deel te nemen aan Crufts.  Dit jaar werden weer 2 korthals griffons geselecteerd nl Gitan en Gina vd Wielervelden, maar ook onze Olga (Winter’s Graceful On a Mission’)!…Daar zij nog in jeugd staat en er meer dan 120 weimaraners deelnemen, gingen we zonder enige verwachtingen, in een klas van 14 jeugdhonden werd ze dan ook niet geselecteerd maar ondanks dat heeft ze toch enige interesse gewekt bij enkele.  De 2 griffonnetjes daarentegen deden het wel super, Gitan werd Best Dog en Best Of Breed en Gina Best Bitch!  Daar de griffon nog in de All Variety imported Register Gundoggroup zit, kon hij niet meedingen voor de Best In Group maar kreeg wel een ‘lap of honor’,  wat een belevenis daar achter de coulissen…..intervieuws en camera’s langs alle kanten…en Gitan en ik…..wij genoten van ons rondje in de Arena!

weimaraner fokker
weimaraner langhaar
weimaraner langhaar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

weimaraner

 

                    12/02/2016

Vannacht zijn 8 pupjes geboren, 3 reutjes en 5 teefjes, en we hebben een specialleke, een langhaartje!  We hadden dit gehoopt, verwacht daar zowel mama als papa langhaardrager zijn.  

 

 

 

 

                    24/01/2016

Fantastisch nieuws van 1 van onze nakomelingen in Canada!  Winter’s Graceful North American Timber, zoon van Cas van Valckesteyn & Benthe off Elquinta’s Forrest nam succesvol deel aan zijn eerste show, hij versloeg zelfs de kortharen en
werd ‘Best Of Winners’ ofwel beste van het ras (in Canada en Amerika worden kort-en langharen als 1   ras gekeurd) Timber behaalde eerder ook al zijn 1ste van 3 punten in het veldwerk,  we zijn dan ook super trots op hem! Thanks Jason & Jennifer for reasing and training this boy so well!

weimaraner fokker
weimaraner fokker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                    24/01/2016

Dogshow Eindhoven, Frodo vd Wielervelden had nog 1 punt nodig voor zijn Nederlandse en Internationale Kampioenschapstitel, wel die won hij vandaag!  Bovenop werd hij ook nog eens 2de van Groep 7!

Frodo vd Wielervelden: 1 Exc Gebruikshondenklas, CAC-CACIB, BOB, BIGII
Winter’s Graceful On a Mission: 3 ZG Jeugdklas (toch erg blij met het keurverslag!)

 

 

 

 

 

                    27/12/2015

De laatste show van het jaar, een kleinere show maar wel een ontzettend gezellige show…zeker wanneer de cocker delegatie aanwezig is die naar gewoonte steeds enkele flessen bubbles bij zich hebben…..hier kon Olga haar 2de punt voor het Jeugdkampioenschap verdienen….wat ze ook deed…en zelfs een 2de plaats in de groep voor onze jonge spring in’t veld!

Winter’s Graceful On a mission:  1Exc Jeugdklas, Beste Jeugd, BOB, BIGII

 

 

 

                    19/12/2015

Zoals de Winner in Amsterdam, hebben wij in België ‘Brussels Dogshow’, ook hier zijn 2 CAC’s te verdienen en de titels Benelux Winner BE, Belgian Winner en een Crufts kwalificatie.  Uiteraard weer de 2 G’s mee van Adrie en onze eigen Olga, zij staat vanaf nu in jeugdklas en dus willen we punten verdienen voor haar Belgisch Jeugdkampioenschap.  Ik kon ’s ochtends zelf niet aanwezig zijn en heb dan ook een hulplijn moeten inschakelen voor het voorbrengen van Olga, gelukkig is Nathalie (gekend van haar Engelse Cockers)  altijd bereid te helpen, dus Olga was in goede handen….in zeer goede handen blijkbaar….de resultaten waren super! Olga’s eerste punt is binnen en ze werd nog Best of Opposite Sex…Bedankt Nathalie!

Winter’s Graceful On a Misson ‘Olga‘:  1Exc Jeugdklas, Beste Jeugd, BOS, 
                Benelux Jeugdwinster BE’15, Benelux  Winster BE’15, Crufts Qualified     
Gitan vd Wielervelden:  1Exc Openklas, CAC-CACIB, BOB, Benelux Winner BE’15,
                Belgian Winner ’15, Crufts Qualified
Gina vd Wielervelden:  1Exc Openklas, CAC-CACIB, BOB, Benelux Winster BE’15,
                Belgian Winster ’15, Crufts Qualified

 

 

 

                    13/12/2015

6u ’s ochtends de auto in met 3 honden richting Amsterdam waar de Winnershow doorgaat.  Vandaag hadden we de 2 G’s mee (Griffon Korthals van Adrie Driessen) en onze Ozkar (import Estland).  Van Ozkar had ik absoluut geen verwachtingen, door zijn groei staat hij achteraan iets hoger wat geen mooi plaatje geeft, maar zijn broertje zou ook meedoen en het is altijd fijn om familie te zien.  
Wanneer je op show gaat hoop je natuurlijk altijd op het CAC, een punt voor je kampioenschap (niet voor Ozkar want die nog te jong), zeker tijdens de Winner omdat je dan 2 CAC’s ontvangt, hier in Amsterdam krijg je ook de titel ‘Winner’ wanneer je het CAC ontvangt, maar wat voor Adrie vooral de bedoeling was, het bekomen van een kwalificatie voor Cufts 2016!  De 2 G’s zijn met alle prijzen en doelstellingen naar huis teruggekeerd…..mission accomplished.

Gamepoint Typhoon ‘Ozkar’: 2B Puppyklas
Gitan vd Wielervelden: 1Exc Openklas, CAC-CACIB, BOB, Winner’15, Crufts Qualified 2016
Gina vd Wielervelden: 1Exc Openklas, CAC-CACIB, BOS, Winster’15, Crufts Qualified 2016

 

 

 

 

                   19/10/2015                                       

Weekendje Ardennen met vrienden, Winter’s  Graceful en vd Schrikheide kindjes…….gezelligheid, vriendschap, lekker eten en drinken, wandelen, ontspannen…meer moet dat niet zijn…Bedankt allemaal voor een fijn weekend!                   
                                                                                                                            

 

 

 

 

 

 

                    26/09/2015

Weer een Griffon dagje….onze goede vriend en fokker van de Griffon Korthals, Adrie Driessen, doet zelf niet zo graag shows, maar vindt het wel belangrijk dat zijn hondjes de nodige kwalificaties behalen op exterieur (natuurlijk ook in werkproeven).  Daar ik dit wel graag doe, ga ik reeds geruime tijd met zijn hondjes naar deze exterieurkeuringen. Vandaag was het de beurt aan Flinn vd Wielervelden, de eerste keer dat hij meeging was tijdens de clubmatch, waar hij reeds een mooi resultaat behaalde, 1 Exc in Openklas.  Nu was het richting Maastricht, ook hier behaalde hij een 1ste Exc in Openklas en bovenop nog BOB!
 

 

 

 

weimaraner

 

 

                    13/09/2015                                      

The Green Dogshow Libramont, met het allerbeste gezelschap…..dank je wel Chiara!    
Igor vd Wielervelden (GK): 1 VB, Best Baby, BIS Baby II                                
Gitan vd Wielervelden (GK): 1 Exc, Best Youth
Gina vd Wielervelden (GK): 1 Exc, Best Youtch Bitch 
Winter’s Graceful On a Mission ‘Olga’ (WK): 1 VB, Best Puppy Bitch
       

weimaraner

 

 

 

 

 

 

 

 

 


                    05/09/2015                                       

 

The European Dogshow Oslo (Noorwegen),  met een Griffon Korthals en een Vizsla het vliegtuig op om hopelijk terug te komen met 2 Europese kampioenen!  Voor de Griffon, Frodo vd Wielervelden,
werd dit werkelijkheid, de Vizsla, Alfa Pogo Joey, behaalde een mooie 2de plaats (2 Exc) in een sterke kampioenenklas.  We hebben genoten  van ons korte verblijf in Oslo!  Proficiat aan deze 2 kanjers en hun baasjes, het was een eer hen te mogen handlen!

   

 

 

 

     

 

 

 

weimaraner

 

                    09/06/2015             

Winter’s Graceful On a Mission ‘Olga’ tijdens haar eerste  show  ‘BIS Baby’
Keurmeester ras: Mr. Lepasaar
Erering Baby’s: Mrs. Signorini
Zo trots op onze kleine spring in ‘t veld

 

 

 

 

                     30/05/2015

Engelse Cocker pups beschikbaar bij kennel ‘vd Schrikheide’, 5 reutjes & 4 teefjes.
Voor meer info en/of een bezoekje, kan u steeds contact opnemen via mail  jan@braaf.be of telefonisch 0473/235.782 of 0478/510.398       

 

 

 

    

 

 

                    16/05/2015

Al vele malen ben ik mee op jacht gegaan….maar nu ging ik voor de eerste keer
zelf met het geweer op pad….een ongelooflijk mooie ervaring, onbeschrijflijk, de adrenaline die door je lichaam giert, zoveel spanning, ontweiden heb ik uit respect ook zelf gedaan.

 

    

 

 

                    29/04/2015

De voorbije 2 weken hebben we onze vereniging (Jachthondenvereniging De Weimaraner) vertegenwoordigd op 2 jacht- & lifestyle beurzen. 
18 & 19 april waren we gevraagd om tijdens de 1ste editie van  ‘Jagdmesse Niederhein’ te Kalkar (D) de Spaniëls, weimaraner en Griffon Korthals voor te stellen door informatie en demo’s te geven.
24, 25 & 26 april waren we present op ‘Hunting Gent’, we kregen veel positieve respons, wat ons uiteraard deugd doet! Het werd enkel zulk succes dankzij alle helpende handen….BEDANKT!

weimaraner

 

 

 

 

 

 

 

                   12/03/2015

….6 maart…we trokken richting het NEC in Birmingham waar ‘Crufts’ doorgaat.  Broer en zus, Frodo en Famke vd Wielervelden waren geselecteerd om deel te nemen aan Worlds largest Dogshow.  Daar de Griffon Korthals (nog) niet als ras apart gekeurd wordt in Engeland, werden we ingedeeld bij de ‘Any Variety Imported Register Gundogs’, wat wil zeggen dat we samen met andere rassen werden gekeurd,  Frodo stond in de Openklas (Gebruikshondenklas was hier niet mogelijk) samen met nog 9 andere reuen waaronder een Portugese Pointer (1) en de Lagotto Romagnolo (8).  Famke stond ook in de Openklas, maar dan bij de teven uiteraard, met nog 4 andere, de Lagotto Romagnolo.  Beide werden geplaatst!  Frodo als 2de en Famke als 3de, erg trots zijn we dus!!    Zij waren de enige Griffons die deelnamen aan Crufts (misschien wel de eerste om ooit deel te nemen!)
 en werden zelfs vernoemd in de UK Press ‘Birmingham Mail’.  We hebben super hard genoten en zijn erg blij met de behaalde resultaten van beide hondjes.

 

 

 

 

 

 

 

 

                    22/02/2015

Vandaag nog eens naar de show met een weimaraner! Een dochter van onze Benthe mocht haar debuut maken….en dat deed ze met een knal! Winter’s Graceful Nata….net 1 jaar geworden, stond in jeugdklas, de keurmeester was gek van haar, op deze jeugdige leeftijd zag ze een hond met erg veel potentieel en een super aangenaam temperament, dit resulteerde in een 1ste plaats met een uitmuntend.  Ze werd nadien nog Beste Teef, ook de reu kon het niet halen van haar, dus Best Of Breed voor onze kleine Nata!!  Onze dag kon al niet meer stuk, dit was een prachtig resultaat.  Als BOB mocht ze in de erering haar ras vertegenwoordigen, meestal ga je er met een weimaraner langhaar weer even snel uit dan dat je er in gekomen bent….dit keer was de keurmeester gecharmeerd door haar bouw, voorkomen en vooral haar gangwerk en verkoos
haar tot  Best in group III  een onvergetelijke dag!

Winter’s Graceful Nata: 1Exc Jeugdklas, Beste Jeugd, BOB, BIGIII

 

 

 

 

                    16/02/2015

Tijdens de voorbije maanden hebben we nog enkele shows gelopen
met de Griffonnetjes van onze goede vrienden van kennel ‘Van de Wielervelden’ 
telkens met de beste resultaten!  Niet alleen werden ze Beste pup, Beste vh Ras ,
Belgische en Nederlandse Winner, maar ook in de erering werden ze telkens bij
de Top 3 geplaatst. 2 van hen hebben zich gekwalificeerd voor Crufts
(Worlds Largest Dogshow) dus in maart gaan we richting Engeland!

 

 

 

                      19/11/2014

We zijn middenin het jachtseizoen en hebben al een paar prachtige jachtdagen achter de rug niet alleen wij (vooral dan voor mij dit jaar als ‘jonge jager’) maar vooral ook de honden!  Op kleinwild gaan vooral Benthe en Jan zijn cockertjes mee, op grofwild de fauvkes (Basset Fauve de Bretagne)

 

 

 

 

 

 

 

                         09/11/2014

Op 9 november hebben we de Sint-Hubertusfeesten te Balen bezocht.  Een niet te missen evenement voor al wie van ver of dichtbij iets met de jacht te maken heeft!  Zondag 9 november ’14 vond naar jaarlijkse gewoonte de eucharistieviering plaats ter ere van de patroonheilige St.-Hubertus.  De viering, opgeluisterd door Harmonie Sinfonia, wordt opgedragen in openlucht op het marktplein van Hulsen (Balen).  Ruiters met paard en koets, jagers met hun honden, dierenliefhebbers met hun troeteldieren verzamelden om 10u op de Kopberg. Vervolgens begeleide Harmonie Sinfonia het hele gezelschap stoetsgewijze naar de Markt waar om 10u30 de eucharistieviering plaatsvond. Na de viering volgde de wijding van mens, dier en natuur en wordt het gewijde brood aan de mensen uitgedeeld. In en rond het parochiecentrum was er randanimatie (manden-vlechter, wildverkoop, …) voorzien en kunnen liefhebbers proeven van een glaasje jenever of glühwein, heerlijke goulashsoep, lekkere broodjes met barbecueworst of spek. Ruiters en koetsiers konden daarna de Hulsense natuur gaan verkennen.  En voor de wandelaars startte er om 14u de St.-Hubertuswandeling.

 

 

 

 

 

 

 

 

                          23/08/2014

Jan De Vries behaalde met Winter’s Graceful Lio vandaag tijdens hun eerste veldwedstrijd een mooie CQN (certificate de qualité naturelle)!  Een CQN verkrijg je wanneer de hond een mooi parcour loopt en een correct punt maakt, maar door een africhtingsfout (in dit geval was dat het gebrek aan steadyness) geen kwalificatie kan krijgen.  Hij is niet alleen uitmuntend qua exterieur maar is ook een kanjer in het veldwerk! 
Wij zijn erg trots op de jongens!! 

 

                            17/08/2014

Vandaag hebben Winter’s Graceful Lio (weimaraner korthaar), Winter’s Graceful Mira (langhaar) en Lily van de Uilenberg (Griffon Korthals) hun TAN (Test d’Aptitudes Naturelle) behaald tijdens ‘Les journées de la chasse’ te Verlaine. 

 

 

                              26/07/2014

3.5 maand hebben we hier naartoe gewerkt….onze allereerste clubmatch van Jachthondenvereniging De Weimaraner!  We kozen voor een niet gebruikelijke,  gedurfde combinatie van show en africhting. 
Mooi weer, prachtige locatie (1 uit de duizend zelfs!), cursisten die hard getraind hadden, keurmeesters voor show en praktische proeven, familie en supporters,….zonder dit alles en iedereen zou het niet zo’n groot succes geweest zijn! Bedankt iedereen voor de mooie tijd tijdens de trainingen, jullie inzet en hulp tijdens deze prachtige dag!  Deze gedurfde combinatie werd duidelijk door iedereen op prijs gesteld, zo veel lovende woorden, waarvoor dank. Hieronden enkele sfeerbeelden, meer foto’s kunnen jullie vinden op www.deweimaraner.be

 

 

 

 

 

 

                          19/07/2014

Golden Dogtrophee te Luik, 5 hondjes mee en alle 5 door naar de erering! kleine Mira zelfs 2 keer!    
                        
Winter’s Graceful Noah, weimaraner langhaar:  1VB, Beste Baby 
Winter’s Graceful Mira, weimaraner langhaar:  1Exc, Beste Jeugd, Beste Teef en BOB!
Nougat van de schrikheide, Engelse Cocker (gefokt door mijn wederhelft):  1VB, Beste Baby
Lily van de Uilenberg, Griffon Korthals van Luc Daems:  1Exc CAC-CACIB, BOB
Luca van de Uilenberg, Griffon Korthals van Gerda Siemons: 1Exc, CAC-CACIB, BOS

 

 

 

                          28/06/2014

Even geen weimaraners vandaag maar Korthals Griffons!  Mooi weer, een leuke bende, toffe locatie….wat wil een mens nog meer.  Op de veldwedstrijden brengt Jan steeds de beste honden uit voor 2 gekende fokkers van de Griffon, eentje uit België (Luc Daems kennel Van de Uilenberg) en eentje uit Nederland (Adrie Driessen kennel Van de Wielervelden).  Als je goed wil fokken horen daar natuurlijk ook exterieurkeuringen bij, daar dit Jan zijn ding niet echt is, maar wel het mijne,
ben ik met de 2 heren fokkers meegegaan naar de Clubmatch van de Nederlandse Griffonclub. Het werd voor beide van hen een dag met mooie resultaten!  Lily van de Uilenberg werd beste teef in de openklasse,  Ciska van de Wielervelden werd mooi 2de.  Bij de reuen hadden we Flin van de Wielervelden, hij mocht de titel ‘Beste Jeugdhond’ achter zijn naam schrijven, Lasco van de Uilenberg werd 1ste in de openklasse,  Luca van de uilenberg (van Gerda) werd 1ste in de gebruikshondenklasse en  werd ook nog eens beste reu en ‘Club Winner’!

 

 

                          29/05/2014

Het relaas van ons langhaar nestje…eindelijk…het heeft lang op zich laten wachten maar het is ontzettend druk geweest,
trainingen, onze club, verzorgen en testen van de pups, de pups zijn bijna allemaal tot 10 à 12 weken gebleven zodat we een goed beeld hadden van hun karakter en kwaliteiten. Plus dat er enkele met het vliegtuig moesten vervoerd worden waarvoor ze uiteraard een min leeftijd moesten hebben.  We zijn in het algemeen zeer tevreden over dit nest!  Vele onder hen zullen zowel aan jachtwedstrijden als de praktische jacht en aan shows deelnemen. Speciaal een woordje voor deze 2 kanjers die toch wel ver weg zijn van ons maar zeker niet uit ons hart!!  Winter’s Graceful North American Timber: woont nu helemaal in Canada en zal daar aan veldwedstrijden en shows mogen deelnemen, ook is het de bedoeling om hem later als dekreu te gebruiken….Winter’s Graceful Nika Tamaskha: deze mooie dame is Italiaans aan het leren en zal mogen jagen en shows doen…..We wensen hen heel veel succes….

 

 

                          08/02/2014

 Dogshow Genk, Ambiorixtrophee, we namen deel met 3 hondjes
(1 weimaraner langhaar en 2 Korthals Griffons),
2 van hen maakte hun debuut in het showgebeuren…en wat voor één!  Alle 3 de hondjes
schopte het tot in de erering! Winter’s Graceful Margot van Olivier Bormans: Beste Puppy.
Lily van de Uilenberg van Luc Daems: 1U, CAC, BOB
en dan onze kleine man Flap…..Mugsley van de Uilenberg van Jan De Bruyne
….ongelooflijk…..hij werd niet alleen Beste Baby maar ook  Best Baby in Show

 

 

 

 

 

 

                          01/01/2014


De Nieuwe jachthondenvereniging De Weimaraner is een feit!  We zijn best trots aan te kondigen dat we vanaf heden van start gaan met een nieuwe vzw, nl vzw Jachthondenvereniging De Weimaraner. De website (www.deweimaraner.be) staat online, facebook-pagina werd aangemaakt, en de reacties stromen binnen. We popelen om erin te vliegen !  Graag willen wij jullie verwelkomen op onze introductie-avond.  Dit zal doorgaan in Afspanning Den Eik, Grensstraat 45, 2431 Veerle-Laakdal om 19u. We nodigden als gastspreker Dhr. Jef Verrees uit, die het zal hebben over zowel werken met weimaraners als het showgebeuren. Dhr. Verrees is een bekend keurmeester van jachtproeven. Hij is eveneens bevoegd tot het beoordelen van honden uit groepen 4, 6, 7 en 8. En is tevens voorzitter van de Kynologenvereniging Moldernete, en fungeert als voorzitter van de WBE Mol. Wanneer: 7 februari 2014  – Hoe laat: 19u – Waar: Afspanning Den Eik, Grensstraat 45, 2431 Veerle – Laakdal, in het zaaltje boven het klompenmuseumGPS-coördinaten: 51° 02’ 14” N 04° 58’ 17.2” O  Inschrijven is niet nodig, iedereen welkom !

 

 

                          14/10/2013

Vandaag werd een erg gezellige dag!  We waren present op de jongehondendag van de nederlandse vereniging met het nest van Benthe & Casparov.  Leuke sfeer, zon, gezelligheid, iedereen tevreden over hun langhaartje…Ook ik als fokker ben erg trots op deze pupjes, en op de baasjes natuurlijk ook!  Ook de commentaar van de keurmeester was zeer lovend. Bedankt om allemaal aanwezig te zijn!!  (Foto’s vinden jullie in het album: Benthe, M-nest, jhd)

 

 

                          27/09/2013
 

Happy Birthday aan ons L-nest!   1 jaar vandaag, wat worden we groot!


 

                           07/09/2013
 

Hip hip hoera……ons eerste Winter’s Graceful nestje mag vandaag 3 kaarsjes uitblazen! 
 


 

                           26/06/2013
 

Wat een weekend!  Katleen, de eiganeres van Casparov, de papa van onze pupjes, werd afgelopen weekend 40 jaar.
Om deze dag onvergetelijk te maken, had haar ventje enkele vriendinnen uitgenodig in Italië.
 Een jaar lang  hebben we op onze tanden moeten bijten om niets te verklappen, vrijdag was het dan eindelijk zo ver, 
ze wist van niks en was helemaal van haar melk wanneer ze ons daar aantrof!  
Het viel me enerzijds wel een beetje zwaar om het thuisfront achter te laten maar wist dat ze in goede handen waren!  
Casparov trok er zich niets van aan dat zijn kinders thuisbleven en heeft lekker meegefeest!  En gelijk heeft hij! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                           16/06/2013
 

Met trots stellen we onze nieuwe website jachthondenpups.be voor! Deze staat voor meerdere rassen, uiteraard wel allemaal jachthonden.  Daar zowel Jan als ik gepassioneerd zijn door honden en jagen, hebben we besloten hier samen in verder te gaan. Jan heeft reeds 20 jaar ervaring met het africhten van honden en ligt aan de basis van het succesverhaal braaf.be 
Samen willen we de kwaliteit van bepaalde rassen op het  gebied van jacht weer verbeteren.  Zonder natuurlijk gezondheid en rasstandaard te verloochen!  http://www.jachthondenpups.be/
Uiteraard zal deze site ook blijven bestaan!                          09/05/2013

Dit jaar heb ik deelgenomen aan het examen voor het bekomen van een jachtverlof, het was niet makkelijk maar ik was bij de weinige die slaagde!  Dus vanaf dit jaar zal ik  het jachtseizoen op een andere manier beleven!
       
 
 

 

 

 

 

                          26/02/2013
 

Voor het 2de jaar op rij heeft Benthe de wisselbeker Jacht – Veldwerk gewonnen, uitgereikt
door de Belgische weimaranervereniging.  Een erg knappe prestatie voor ons langhaartje!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                          17/02/2013

Onze winterwandeling werd weer een groot succes…bedankt iedereen voor de enorme opkomst!
Deze keer was het extra fijn daar er zowel puppies uit het 1ste nest als uit het 2de nest van Jessy waren!
Natuurlijk ook fijn dat er nog andere aanwezig waren…..
Pascale, Stephanie, Piet en Jan…jullie wil ik extra bedanken voor het uitstippelen van de korte en lange wandeling 
en vooral ook het tussendoortje om onze dorst te lessen ????
 

 

 

 

 


                          27/10/2012

Fantatsische resultaten behaald tijdens de de Lovanium Dogshow te Leuven!
Benthe werd niet alleen beste teef  maar ook Best Of Breed bij de langharen.  Bij de kortharen was het
Winter’s Graceful Jacobus die Best Of Breed werd!  In de erering werd hij ook nog eens 4de van groep 7 (BIG4)!  Dikke proficiat we zijn super trots!

 

 

 

 

 

                          11/10/2012
 

Eindelijk is het jachtseizoen terug begonnen voor ons, Benthe kan zich weer helemaal uitleven, dit is het liefste wat ze doet! 
Jessy kan nu niet mee, zij moet haar kroost groot brengen uiteraard. 
 

 

 


                          07/09/2012
 

Het is feest vandaag!  Ons J-nest viert hun 2de verjaardag…gelukkige verjaardag allemaal!

 

 

 

 

 

 

 

 


                          31/08/2012
 

De nieuwe ‘WOEF’ is uit…ras van de maand september is de weimaraner…
Benthe, Jessy en Winter’s Graceful Jacobus (Floere) stonden model voor de foto’s die bij het artikel geplaatst werden! 
Het artikel bestaat uit een volledige rasbeschrijving, een aanrader voor iedereen die overweegt om een weimaraner
aan te schaffen…of reeds de trotse eigenaar is van deze fantastische hond! Veel lees- en kijkplezier.

 

 

 

 

 

 

 

                           26/08/2012
 

Donderdag vertrokken richting Zweden, nog geen 2u vliegen en we arriveerden in Göteborg waar we opgewacht
werden door Sarah, de eigenares van misschien wel ons Benthe haar date voor volgend jaar. 
We hebben een super tijd beleefd zowel met Sarah en haar fantastische honden als met het verkennen van de omgeving. 
Bezoek aan pretpark, stad, wandelen in prachtige bossen, langs meren…de honden in het veld bezig gezien…
naar een jachtshow geweest…zeker voor herhaling vatbaar…wat er dus volgend jaar dik inzit!

 

 

 

                           12/08/2012


                Field Trial te Gerpinnes, ontzettend warm weer maar Benthe heeft het super gedaan!  Ze behaalde een 3de plaats met een uitmuntend!  2 x vond ze wild, heeft het voorgestaan en afgewerkt!                                   Keurmeesters waren J. Haegeman en J. Nargaud.

 


                          24/07/2012


                Jochen heeft deelgenomen met De Zandloper van RTV, hij was als eerste op plaats en heeft daarmee een Samsung Notebook gewonnen!  Ook Darko was erbij en heeft zijn tv-debuut gemaakt!                             Proficiat Jochen!  (klik op de link voor het filmpje)

                http://www.rtv.be/artikels/de-zandloper/2012072320393798_de-zandloper-aflevering-6-hulshout
 

                           09/07/2012

                 Zaterdag waren we present op de show ‘Championnat de France’ in Metz, er waren 12 langharen ingeschreven waarvan 7 teven,
                 Benthe behaalde een 1ste U in de gebruikshondenklas, werd Beste Teef en kreeg dan ook de titel Championnat de France 2012! 
                 Ook ontving ze voor deze overwinning nog een beker van de Franse              
                 weimaranerclub en zal ze in december in een Frans hondenblad pronken! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                          26/06/2012

                 Gamefair en  Loir-et-Cher, Salon de la chasse Chambord
                 Prachtig weekend! Op zaterdag de jachtbeurs bezocht en op zondag
                 deelgenomen aan de Clubmatch van de Franse Weimaranerclub.
                 We waren met een groepje van 10 mensen, internationaal: Nl, B en Fr en 8 weimpies,                        kort- en langhaar. Wat organisatie betreft…tja daar gaan we het maar niet over                                  hebben…we hebben het doorstaan, ik heb in totaal wel bijna 5u in de ring gestaan denk                  ik, maar we hebben toch erg knappe resultaten behaald en zeer mooie commentaren                      gekregen. 

 

 

 

 

                             13/05/2012

                 Onze 3-maandelijkse wandeling was wederom geweldig, iedereen is moe maar voldaan huiswaarts gekeerd,
                 er was  een mooie opkomst en de zon was van de partij, wat wil je nog meer! 
                 Bedankt Inne en familie voor de mooie locatie en Katleen voor de leuke foto’s!

 

 

 

 

 

 

 

                          06/05/2012

                 Vandaag hebben we deelgenomen aan de Clubmatch van de Nederlandse Weimaranervereniging,
                 het werd een ontzettend leuke dag met veel vrienden en leuke honden! Winter’s Graceful Jacobus (pup uit het J-nest)
                 werd gekeurd door een Oostenrijkse Keurmeester die hem 1ste plaatste met een uitmuntend uit 5 weims in de jongehondenklas,
                 het keurverslag kon niet positiever! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                           16/03/2012

                 Er zijn er 2 jarig vandaag!!!  Ons Benthe viert haar 3de verjaardag en ik mijn 34ste!

 

 

 

 

 

 

                           10 & 11/03/2012

                 Dogshow in Douai (Fr), ik had Benthe ingeschreven voor beide dagen. 
                 Zaterdag kreeg ze de CACS en werd ze Best of Breed, zondag kreeg ze de CACIB en ook dan werd ze Best of Breed!

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

                          25/02/2012

                 De wisselbeker jacht (field trial) 2011 is voor ons Benthe!  Zo trots op ons langhaartje!

 

 

 

 

  

 

 

 

 


                          27/11/2011

                 Great day in Amsterdam @ The Winner today!
                 Benthe kreeg de RCACIB en Winter’s Graceful Jacobus ‘Floere’ werd Jeugdwinner 2011! 
                 Ook mag hij zich vanaf dit moment Nederlands Jeugdkampioen noemen!

 

 

 

 

  

 

                           14/11/2011

                 Afgelopen zaterdag nog een leuke jachtdag gehad en zondag frisse strandwandeling in Zeeland! 
                 Honden, kinderen en baasjes vonden het weer super!  Merci Katleen en Pascale voor de foto’s.

 

 

 

 

 

 

 

 


                          21/10/2011

                 Dit jaar werd de Continentaal II Trofee gehouden in de velden van Nieuwe Pekela.  Om hieraan te mogen deelnemen moest je dit jaar een kwalificatie hebben behaald tijdens een veldwerkwedstrijd.                      De rasverenigingen beslissen dan wie ze sturen (vragen) om het ras te vertegenwoordigen.  Ons ras was het best vertegenwoordigd met maar liefst 3 weimaraners (2 kh en 1lh, ons langhaartje                                  Benthe!).  Niet tegenstaande dat onze weims het goed deden, waren er geen kwalificaties voor ons ras (geen wild).  Wel waren er 2 andere rassen die een kwalificatie behaalde, de 1ste plaats ging                          naar een Drentsche Patrijshond  van maar net 2 jaar!  De 2de plaats ging naar een Grote Munsterlander wat wel leuk was aangezien zij de organiserende vereniging waren!  Het was een hele trip en                        ondanks dat er maar 2 kwalificaties waren, hebben we ons toch weer goed vermaakt!

 


                          24/09/2011

                 Benthe werd uit 5 langharen verkozen tot Best Of Breed  tijdens de show te Maastricht,  door dit resultaat is ze nu ook Nederlands Kampioen!
                 Ook Winter’s Graceful Jacobus heeft een prachtig resultaat behaald, hij werd ondanks zijn zeer jeugdige leeftijd  (12 mnd), ook verkozen tot Best Of Breed uit 13 kortharen!   Proficiat Pascal en Piet!
                 Winter’s Graceful J. Kayleigh Kreeg een Uitmuntend in de jeugdklas met een mooi verslag! Knap gedaan Frank!
 
                          07/09/2011

                 Ons  J-nest wordt vandaag 1 jaar!  Gelukkige verjaardag allemaal!!

 

 

 


                          29/09/2011

                 Zondag 28 augustus trokken we naar de veldwerkwedstrijd voor amateurs (Cont. II B/C) in Gerpinnes (B),
                 keurmeester was Jocelyne Haegeman,  Benthe behaalde een mooie kwalificatie: 1 Exc

 

 

 

 

  

 

 

 

                           18/06/2011

                 Dit weekend gingen we richting Drunen voor de jaarlijkse KNJV-proeven ingericht door Jachthondenopleiding Partout, we hadden een leuk groepje dus de sfeer was er alvast…ook de resultaten                            waren naar behoren!  Benthe behaalde haar B-diploma waar ik uiteraard zeer blij om ben!  Vooral bij de apport over water, wat toch wel ver was en Benthe dit nog maar 1 keer op een vreemd terrein                      had gedaan, heeft ze echt knap werk laten zien!

 

 


                          22/05/2011

                 Vorige week in Goes werd Winter’s Graceful Jillian Beste Pup, Jochem bracht hem dan ook heel goed voor! 
                 Deze week werd zijn broer Winter’s Graceful Jacobus niet alleen Beste Pup van het ras,
                 in de erering werd hij ook nog benoemd tot ‘Best Puppy in Show’ van alle rassen! 
                Je kan wel bedenken hoe trots ik ben op deze 2 kanjers!  Jillian ‘Darko’ kon er jammer genoeg niet bij zijn,
                 hij werd afgelopen donderdag geopereerd nadat hij een balletje had ingeslikt! 
                 Hij herstelt goed en zal weer vlug paraat staan!

 

 

 

 

 
                          30/04/2011

                 vandaag trokken we naar Steenbergen voor de laatste jeugdwedstrijd veldwerk voor Benthe, we kregen zeer mooie velden om te bewerken en ook het wild was aanwezig, Benthe en ik waren als 9de                  aan de beurt, keurmeester Josje Kügel toont ons welk deel van het veld wij mogen afjagen en Benthe kan vertrekken,  ze maakt mooie slagen, jaagt met goede kophouding, blijft mooi op de wind,                          jaagt zelfstandig, heeft contact met mij als voorjager, echt geweldig werk laten zien, er zat een koppel partrijzen maar deze gingen er reeds vandoor vooraleer ze kans had om er onder te komen, echt                  heel jammer!  Ook tijdens haar 2de loop weer prachtig gewerkt, helaas geen wild, idem voor de 3de loop. Zonder kwalificatie maar super content terug richting België!  Slechts 1 kwalificatie maar toch                  wel zeer leuk om te melden dat deze werd behaald door een weimaraner! Proficiat! 

 

 


                          20/02/2011

                 Winter’s Graceful puppywandeling……
                 Vandaag zijn we samengekomen met 8 puppies van Jessy haar elftal….fantastisch was het om ze allemaal weer eens terug te zien!  Ze zien er 1 voor 1 super uit, wat alleen maar bevestigd dat ze bij                      geweldige families zijn terechtgekomen!  Ik wil nogmaals iedereen bedanken om mee te wandelen en ik hoop dat jullie ervan genoten hebben!

                           12/12/2010

                 Vandaag was Cooper (papa van onze puppies) mee naar de jacht…ook Winter’s Graceful Just Winter ‘Gino’ was mee!  Geweldig om te zien hoe Gino zich al thuis voelt en als een ‘echte’ meeloopt                          tussen de andere honden!  Ik heb ontzettend genoten!
 

 

 

 

 

                          06/12/2010

Heel trots ben ik op het resultaat van de fotoshoot van Jessy met haar zoon! 
En ja ook Benthe mocht natuurlijk even poseren, hoe kan het ook anders, zoiets vind ze geweldig…
in het album ‘puppies Jessy’ kan je nog andere foto’s terugvinden
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

                          16/07/2010

                 1 jaar verder zijn we nu…..maar ik mis hem steeds harder en harder……vol onbegrip….waarom……Winter, men allerliefste jongen, nooit zal ik je vergeten…..

 

                          12/07/2010

                 Op 24 juni zijn we met zen 4 vertrokken naar Denemarken om deel te nemen aan de Worlddogshow!  Kobie met Xena en Ginger, Katleen met Casparov (vader van Winter), Paula met Elquinta (mama                      van Benthe) en ik met ons Benthe, we hebben een zeer fijn weekend gehad met ook mooie resultaten!  Benthe werd 2de in de jeugdklas, Elquinta won de kampioenenklas, Xena werd 5de, Ginger 3de                  en Casparov, de enige reu van het gezelschap, werd vice wereldkampioen!  Ook behaalde hij door zijn 1ste pl in de werkklas de titel Deens Kampioen!  De broer van Winter, Sylver, werd                                            wereldkampioen!  Mooi was dat zoon en vader werden 1 en 2, Proficiat! 

 08/07/2010

Vandaag werd onze Jessy gekoppeld met Flanders Joy Harris Cooper, als alles goed is verwachten wij begin september puppies!  Alles verliep heel vlot, bedankt Bernard en Veronique (fokkers van Cooper) voor de ondersteuning!

17/04/2010

03u15 ben ik vertrokken richting Geseke (Duitsland) om met Benthe deel te nemen aan de VJP, Verbands-Jugend-Prufung, ik heb  Marcel nog opgepikt, hij was zo goed om ons te begeleiden, en daar gingen we! Ik was best  zenuwachtig, wist zelfs helemaal niet welke proeven we juist allemaal moesten doen, enkel het hazenspoor dat wist ik en dat hadden we dan toch wel een keer getraind.  Rond 8u waren we in groepen verdeeld, Benthe allemaal met teefjes want ze stond nog loops, (ik hoopte dat dit geen effect zou hebben op haar werklust, ook de  3 uur in de auto konden hun effect hebben) en trokken we de velden in.  De eerste test was kijken of ze schotvast zijn, dat was geen probleem!  Dan trokken we met zijn allen op één lijn door de velden op zoek naar hazen, wanneer er een haas vertrok, mocht de dichtsbijzijnde hond dit spoor uitwerken, je moest ze wel eerst verblinden zodat ze de haas niet zouden zien lopen, anders was het te makkelijk, toen het Benthe haar beurt was, ging ze als een gek te werk, de keurmeesters stonden al vlug te kijken van haar arbeidsvreugde maar twijfelde nog of ze haar een 9 of 10 zouden geven, ze wilden haar nog eens zien dus terug op zoek naar een haas, deze keer werkte ze nog beter dus het werd 10!  Voor neusgebruik kreeg ze ook een 10!  Benthe was nu redelijk uitgeput, dat merkte we ook aan haar zoekgedrag, het was goed, ze kreeg hiervoor immers een 9, maar je zag dat ze minder tempo maakte, als laatste dan kwam nog het voorstaan, het was moeilijk om fazant te vinden, dus moesten we heel lang zoeken eer we er één hadden gevonden, nu zat ze er compleet door, dan stootte ze nog eens een haas op waar ze dan zonodig nog achter moest, ik werd bang, ik zag haar uitputting en vreesde voor haar gezondheid, de keurmeesters zagen dit ook maar vroegen om even vol te houden, ze hadden immers een fazant gespot in de dekking, ok Benthe nog even volhouden, we zetten haar in op het veld en uiteindelijk heeft ze, al was het zeer kort, de fazant voorgestaan, hiervoor kreeg ze dan ook maar een 5 maar de keurmeesters waren het erover eens, dit is een zeer goed hondje dat u heeft Mevr. Bloemen!  Voor vurigheid en werkpassie kreeg ze dan ook nog eens 10!  Ik ben net als Benthe doodmoe maar ontzettend trots naar huis gereden!  Marcel, bedankt om mee te gaan en ons te helpen waar nodig!  Sommige Duitsers mogen u ook wel heel dankbaar zijn!

20/03/2010

4 dagen nadat ze haar eerste kaarsje mocht uitblazen werd onze liefste Benthe Nederlands Jeugdkampioen! Benthe dat heb je super gedaan, proficiat!

16/03/2010

Ik wens al mijn broertjes en zusjes een heel fijne verjaardag vandaag!! Benthe.

Afgelopen zaterdag is ook ons Benthe geslaagd voor haar sociabiliteitstest !

02/03/2010

Het is zover, Winter’s Graceful werd door St-Hubertus en het FCI goedgekeurd als kennelnaam, het is een prefix, dit wil zeggen dat de naam van de puppies die in de toekomst hier zullen geboren worden, zal voorafgegaan worden door Winter’s Graceful!  Winter was onze eerste weimaraner, met hem is het allemaal begonnen, hij zit voor eeuwig in ons hart en op deze manier ook in dat van onze toekomstige puppies!


07/02/2010

Vrijdag 5 feb trokken we naar Eindhoven met als doel een 2de punt te scoren voor de titel  Nederlands Jeugdkampioen, wel in die opzet zijn we geslaagd! We kregen zelfs veel meer! Benthe werd ook beste teef en moest zo tegen haar halfbroer Alvaro Off Elquinta’s Forrest uitkomen, die, door zijn 1 uitmuntend Nederlands kampioen werd! Benthe haalde het uiteindelijk tot ‘Best Of Breed’, en dit op een leeftijd van amper 10 maand!  Super toch!  Ook aan Alvaro, knap gedaan en een dikke proficiat met je eerste, niet laatste kampioenentitel!
 


11/01/2010

Op 7 Feb organiseren wij een winterwandeling, we vertrekken om 13u op de parking van café ‘t Kruiske te Bevel, onderweg stoppen we  bij ‘t Schipke om gezellig iets te drinken.  Iedereen van harte welkom! Wel graag een seintje vooraf via mail

15/11/2009

Chiara heeft met Benthe deelgenomen aan de wedstrijd ‘verklede kinderen’ op de Eurodogshow te Kortrijk,  het is de bedoeling dat de kinderen zich verkleden in iets of iemand dat een link heeft met de hond die ze bij zich hebben, Chiara had ons Benthe, een jachthond, bij en was daarom verkleed als Diana, Godin van de jacht, door haar perfecte uitleg en originaliteit wisten ze dan ook de 1ste plaats te veroveren! proficiat Chiara!  Benthe werd eerder op de dag ook beste puppy.  

 
10/10/2009

‘Off Elquinta’s Forrest’ doet zijn naam eer aan! Het was vandaag jongehondendag te Nederland, op 3 pups na en vader Bix, was het B-nest van Elquinta volledig van de partij, Dhr Arxhoek was keurmeester van dienst en had niets dan lof over dit nest!  Stuk voor stuk prachtige honden met een moeder van ‘topkwaliteit’, het nest in totaliteit uitmuntend qua bouw type en kaakter, zo luidde het algemeen verslag. Elke pup kreeg ook individueel een keuringsverslag, niet ééntje viel uit te toon, het verslag van Benthe kan je terugvinden bij foto’s show Benthe, de andere kan je nalezen op www.offelquintasforrest.nl
Ben en Paula, het was een zeer fijne dag en nogmaals een dikke proficiat!04/09/2009

Jessy heeft vandaag de socialisatietest afgelegd en werd sociaal bevonden! test geslaagd dus.


22/08/2009

Vandaag zijn onze 2 dames voor de eerste keer op show geweest, Jessy haalde een 1ste plaats uitmuntend in de openklas en kreeg ook de RCAC-IB toegekend! Ons Benthe was jammer genoeg maar de enige langhaar maar kreeg in de babyklas een veelbelovend en mocht als ‘beste baby’ naar de erering, beide kregen veel lof van de keurmeester!

10/08/2009

Ons Benthe werd ‘foto van de maand juli’ op de site van de nederlandse weimaranervereniging!
 www.weimaraners.nl
17/07/2009

Wat een begin was van nog vele mooie jaren samen werd gisteren omstreeks 17u30 een nachtmerrie, Winter, Isparov Vom Stapelbroek, is na een ongeval in men armen overleden, hij die in het begin een beetje ons zorgenkindje was, was eindelijk opengebloeit tot een prachtige reu die zowel op schoonheid als op jacht nog veel in petto had, we zouden samen naar de worlddogshow in Bratislava gaan in oktober, je had net je kampioenentitel binnen, en vooral niet te vergeten de liefde die hij ons gaf was onbeschrijflijk, hij was mijn maatje, mijn beste vriend, mijn toeverlaat, hij wist wanneer ik verdrietig was en kon me troosten als geen ander, als ik hem bij me had was ik de gelukkigste mens ter wereld, hij is één uit de duizend!  Winter ik zal je nooit vergeten, je hebt een grote plaats in mijn hart voor eeuwig! Slaap zacht lieve schat!

 

 

 22/06/2009

Eigenlijk wisten we het al maar vandaag kregen we officieel bericht van het FCI, Winter is ‘Internationaal TentoonstellingsKampioen!

25/05/2009

Vrijdag 22/05/2009 heeft Winter de ‘Test van Sociaal Gedrag’ afgelegd en is geslaagd over gans de lijn.

08/05/2009

Vandaag zijn we onze Benthe gaan halen, ze was er helemaal klaar voor, ze heeft tijdens de rit naar huis heel de tijd geslapen zo was ze goed uitgerust voor haar ontmoeting met de rest van de bende, die verliep super, Benthe stapte er dadelijk op af om te spelen, Winter en Jessy hebben ze heel lief ontvangen!  Ben en Paula, jullie hebben fijne pups dat is zeker!! Bedankt!

17/03/2009

Ons geduld werd lang op de proef gesteld maar eindelijk is het zo ver! Elquinta is bevallen van 9 puppies, 4 reutjes en 5 teefjes, en dat op 16 maart, mijn verjaardag!  We zien er ontzettend naar uit om de pupjes te gaan bewonderen en ons teefje te kiezen! 

16/02/2009

We hebben een mailtje  ontvangen van Ben en Paula (Off Elquintas forest) dat Elquinta zeker zwanger is en dat de pups rond 14 maart zullen geboren worden! Ik hoop stiekem dat het 16 maart zal worden, dat is nl mijn verjaardag, zou toch wel heel leuk zijn he!

Zaterdag 14 februari was het initiatiedag voor de proevenwedstrijden ingericht door de kleine munsterlandervereniging, er was een mooie opkomst met als gevolg weer heel wat inschrijvingen voor de cursus dit jaar, zowel voor Limburg als voor de kempen. Foto’s kan u zien onder rubriek jachtafrichting, voor de foto’s wil ik Nanda van de kleine munsterlandervereniging nog is bedanken, ze zijn weer prachtig!

04/02/2009

Op 22/01/2009 is Jessy, een weimaraner korthaar van bijna 2 jaar, opgenomen in onze familie, door omstandigheden werd ze voor adoptie opgegeven, we hebben geen seconde getwijfeld om haar een nieuwe thuis te geven, ze voelt zich al goed thuis en ook Winter is erg blij met haar aanwezigheid!

26/12/2008

Zeer goed nieuws ontvangen vandaag! Winter staat op de dekreulijst in Nederland!
Een mooi kerstcadeau.


Onze familie gaat uitbreiden! we hebben onze 2de langhaar besteld bij de familie Van Brink, deze keer kozen we voor een teefje! Meer info en foto’s  volgen uiteraard nog.

          .